Иван Петков: Изпълнихме целите и сме щастливи - sofia.utre.bg

Иван Петков: Изпълнихме целите и сме щастливи

26 юни 2018, 11:25 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    Иван Петков: Изпълнихме целите и сме щастливи

Момичетата показаха,че са сериозни състезателки

"Лъвиците" от националния отбор на България, които триумфираха на турнира на претендентите в Перу, кацат в София в сряда, в 9:05 часа с полет от Истанбул. Волейболистките, водени от Иван Петков, първо спечелиха Златната Европейска Лига, а след това безапелационно станаха шампионки и на световните финали в Лима, гарантирайки си място във Волейболната лига на нациите от 2019 г.
 
Златните волейболни момичета ще пристигнат на Терминал 2 на летище София с полет от Турция на 27 юни.


Женският национален отбор по волейбол на България спечели challenge турнира в Перу, след победа над Колумбия с 3:1 гейма. Успехът класира националките ни във Волейболната лига на нациите за следващия сезон, като тимът ни прави завръщане в елита,съобщи БФ Волейбол. Ето какво каза след победата треньорът на "лъвиците" Иван Петков:

 "През тези дни беше много трудно, за кратък период от време трябваше да изиграем много мачове и да пропътуваме хиляди километри. Затова сега може би е толкова сладко."

 

"Трудно е да се правят оценки за представянето на отбора, но определено сме доволни. Целите, които си бяхме поставили, ги осъществихме - да спечелим Златната лига и да се класираме в Лигата на нациите следващия сезон. Бяха доста трудни предвид сгъстения цикъл, но успяхме. Трябва да кажем едно голямо "Браво" на момичетата, показаха, че са сериозни състезателки, които имат огромно бъдеще."

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета