НАП проверява 290 души с големи разходи, но без никакви доходи - sofia.utre.bg

НАП проверява 290 души с големи разходи, но без никакви доходи

30 юни 2018, 08:48 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    Sofiautre.bg

Ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им

Инспекторите на НАП започват проверки на 290 души, които са извършили разходи за минали години над 50 000 лв., но едновременно с това нямат никакви официално декларирани доходи. Общото между всички, на които са възложени проверки е, че са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, но дори не са подали данъчна декларация за доходите, поясняват от НАП. Едновременно с това тези физически лица са извършили значителни разходи – 50 000 лв. за година.

Инспекторите на НАП ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им. Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

„Тези 300 случая са най-очевидните несъответствия между официален доход и разходи на домакинствата. Освен тях има и други физически лица, чието имущество е повече от декларираните приходи, които също ще бъдат проверени“, каза по повод контролните мерки заместник-изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров.Коментари (1)

Потребител
муспи
Изсраел е длъжен да напомни, че всички дарения за него в цял свят, се освобождават от такси. Безспорно, изниква въпроса - как може да се инсценира такава кампания в тази ориенталска държавица? Ми, много просто - правителството е необикновено глупаво. Премиерът като чува [ още... ]
19 юли, 23:38 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета