САЩ приемат финалите на Волейболната лига на нациите в следващите три години - sofia.utre.bg

САЩ приемат финалите на Волейболната лига на нациите в следващите три години

09 юли 2018, 22:00 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    САЩ приемат финалите на Волейболната лига на нациите в следващите три години

Един от мотивите за решението на международната централа е, че САЩ са най-големият спортен пазар в света и водеща нация в спортното забавление.

САЩ ще бъде домакин на финалите във Волейболната лига на нациите при мъжете през следващите три години. Новината бе съобщена официално по време на спора за титлата на тазгодишната надпревара в Лил (Франция), както и на сайта на Международната федерация по волейбол (ФИВБ),съобщи БФ Волейбол. Припомняме, че във финалния двубой Русия победи Франция с 3:0 гейма и триумфира с титлата, а Франция завърши със сребърните медали. От своя страна волейболистите на САЩ приключиха с бронзовите отличия, след победа над Бразилия в малкия финал.
 
Един от мотивите за решението на международната централа е, че САЩ са най-големият спортен пазар в света и водеща нация в спортното забавление. Разнообразието от спортни дисцпилини, които се развиват и популяризират - като американски футбол, баскетбол, бейзбол и хокей и работата на прилежащите федерации също са дали повод на ФИВБ да избере северноамериканската страна за домакин. От своя страна "янките" обещават да използват натрупания опит за да осигурят незабравими преживявания за феновете на волейбола.
 
Споразумението бе подписано от президента Ари Граса и изпълнителният директор на американската федерация Джейми Дейвис.
 
Мъжкият отбор на САЩ е втори в света според ранкинга. Шампион на НОРСЕКА, трикратен олимпийски шампион, завоювал бронз на Олимпийските игри в Рио 2016.
 
Датите и градовете-домакини за финалите от 2019 до 2021 г. ще бъдат обявени след обсъждане.  
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета