Инж. Васил Николов: Над 4000 деца са записани неправомерно - sofia.utre.bg

Инж. Васил Николов: Над 4000 деца са записани неправомерно

11 юли 2018, 14:01 | sofiautre
  • Снимка:
    bgonair/кадър

"Болният" прием в детски градини продължава

В прокуратурата е внесен сигнал за търсене на отговорност от директори на детски ясли и градини за неправомерен прием на малко над 4 хиляди деца. Това съобщиха от Инициативния комитет за качествена образователна система. Според тях тези деца са приети с предимство, без да са имали право на това.

Според инж. Васил Николов от Инициативния комитет за качествена образователна система цялата статистическа информация е взема по законен път от Столичната община.

А какво сочат данните - над 4000 деца са записани в детските градини неправомерно - 960 деца са без диагноза, а 3097 са с диагнози, които не влизат в списъка с такива, които дават предимство. 1653 от тях - атопичен дерматит.

"Реално тези деца са приети незаконно, а фактически се водят с предимство пред останалите, което не трябва да е така. В същото време, когато се обърнем към директорите на детски градини и ясли, вместо да потърсят решение на проблема, те се превръщат в адвокати и оневиняват грешката", отбеляза за България он еър инж. Николов.

По думите му проблемите в сферата се задълбочават и е крайно време Столичната община да направи работна група, която да потърси решения.

"От предстоящия прием също има деца, вече приети неправомерно. Това трябва да се промени и да се спазват наредбите. Има деца, приети с най-безобразни диагнози, които не влизат в самия списък. Не може да се очаква да се даде предимство на деца с пъпки и други подобни диагнози", допълни още той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета