150 лв. глоба за шофьорите, паркирали на трамвайни релси - sofia.utre.bg

150 лв. глоба за шофьорите, паркирали на трамвайни релси

14 юли 2018, 13:20 | sofiautre
  • Снимка:
    Столична Община

Друга от заложените промени предвижда автомобилите със скоба да се вдигат с паяк след края на работното време на зоната

Друга от заложените промени предвижда автомобилите със скоба да се вдигат с паяк след края на работното време на зоната
Сериозни глоби за нарушителите на пътя са заложени в новата Наредба за организация на движението в Столичната община. Ще се санкционират шофьорите, които паркират на трамвайните релси, повишава се глобата и ако оставите автомобила си на място за инвалиди, предава Телевизия Европа.

От 20 до 150 лв става глобата за шофьорите, ако спрат или паркират автомобила си на трамвайните релси в София. Това предвижда промяна в наредбата за организация на движението в Столичната община. 200 лв. твърдо пък ще бъде санкцията за тези водачи, които паркират на инвалидните места . Същата ще е и глобата, ако оставите колата си в парк или зелена площ. Сериозни ще са и санкциите за тези, които се свалят скобите от неправилно паркиралите автомобили.

Друга от заложените промени предвижда автомобилите със скоба да се вдигат с паяк след края на работното време на зоната.

В новата наредба е заложено и разкриването на нови 5500 места за платено паркиране Зелена зона в районите “Оборище“, „Лозенец“, „Възраждане“ и „Красно село“. Най-много паркоместа ще бъдат разкрити в „Лозенец“ – 2000.

Максималният брой стикери за платено паркиране за едно домакинство се ограничава до три. Ако се установи пък, че в заявлението за получаването им са написани неверни данни платената сума няма да се възстановява, както беше досега.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета