Стартира кампанията "Червен картон на футболните хулигани" - sofia.utre.bg

Стартира кампанията "Червен картон на футболните хулигани"

16 юли 2018, 11:45 | sofiautre
  • Снимка:
    facebook

Водеща роля в тази кампания имат футболистите

В първия кръг от новото футболно първенство стартира кампанията "Червен картон на футболните хулигани", която се организира от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Професионалата футболна лига, предава БНТ.

Преди мачовете отборите от Първа професионална лига ще излязат на терена облечени с фланелки с надпис "Червен картон на футболните хулигани". Преди първия съдийски сигнал футболистите ще свалят фланелките и ще ги хвърлят сред публиката.

През изминалата седмица капитаните на отборите с най-многобройна публика - Божидар Митрев (Левски), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА-София), Лъчезар Балтанов (Ботев Пловдив), Бирсент Карагарен (Локомотив Пловдив) и Мартин Райнов (Берое) първи подкрепиха кампанията, като се снимаха с фланелките, които ще бъдат хвърлени сред публиката преди срещите от първия кръг. Към тях се присъединиха и капитаните на шампиона Лудогорец - Светослав Дяков и на носителя на Купата на България Славия - Георги Петков.

Лидерите на водещите ни отбори се обединиха около мнението, че наред със законовите промени и подобряването на мерките за сигурност, обществото ни има нужда и от такива граждански кампании, които да формират активна обществена позиция и да възпитават в непримиримост към футболното хулиганство.

Водеща роля в тази кампания имат футболистите. Целта на организаторите е футболистите да въздействат на феновете чрез своя авторитет и популярност, за да станат стадионите спокойно и сигурно място, където деца и възрастни да се наслаждават спокойно на любимата игра. Затова още в първия кръг футболистите ще отправят категорично послание към публиката, че няма да толерират никакви хулигански прояви от страна на своите фенове. И че футболните хулигани нямат място на стадиона.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета