Как да се справим с движението при летните ремонти? - sofia.utre.bg

Как да се справим с движението при летните ремонти?

17 юли 2018, 11:18 | sofiautre
  • Снимка:
    Столична Община

Общината започна ремонт и на бул. Пенчо Славейков

Строителството на третия лъч на метрото и летните ремонти на големи и ключови за трафика улици и булеварди, несъмнено се оказват предизвикателство за изобретателността на повечето шофьори. А столичният булевард „Пенчо Славейков“ е поредното такова в периода на следващите два месеца. Заради строителството на третия метродиаметър и ремонт в района, затворено за движение ще бъде кръстовището с ул.“Свети Георги Софийски“. Следващите 60 дни ще са ключови за облекчаването на трафика в бъдеще с оглед на това, че предстои изграждането на подлез и входове към метростанцията на Медицинска академия, както и ремонт на пътното платно на булеварда, предава БНТ.

Алтернатива за водачите в периода на ремонта могат да бъдат улиците „Константин Иречек“ и бул.“Прага“. Важно е да уточним, че предвид местоположението на строителния обект и факта, че той се намира в близост до няколко големи лечебни заведения ще бъде създадена и специална организация на движението за линейките.

Добрата новина е, че от средата на септември, когато и трафикът се очаква да е в пъти по-интензивен отколкото сега, ще имаме изцяло ремонтиран нов булевард в участъка от бул.“Прага“ до бул.“Витоша“.

Ремонтни дейности започнаха и на столичния булевард "Монтевидео". Разширението му, което започна още миналата година с реконструкция на трасето около "Нов български университет", продължава. Този път засегнат от ремонтните дейности ще е участъкът от ул. „Боряна“ до бул.“Никога Петков“.

Наред с новите ремонти, трябва да напомним и за текущите, които неминуемо затрудняват движението в столицата. Най-големите от тях са този на бул."Васил Левски, който се пресича с друг ключов проект, а именно цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев". Сериозни задръствания и промени в маршрута на градския транспорт има и на столичния булевард "България", където тече подмяна на релсовия път.

Сроковете са стриктни-санкциите също, категорични са от Столичната община. Сериозни глоби очакват фирмите-изпълнители, ако датите за пускане на строителните обекти не бъдат изпълнени. Изключително скъпо - 75 000 на ден ще струва на всяка фирма, ако дейностите по реконструкциите се просрочат. До 300 000 лева пък е глобата, ако качеството не отговаря на изискванията. И тук се подчертава, че дефектите са за сметка на изпълнителя в периода на гаранционния срок.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета