Общината ще изгради аквапарк с басейни в парк Възраждане - sofia.utre.bg

Общината ще изгради аквапарк с басейни в парк Възраждане

17 юли 2018, 15:50 | sofiautre
  • Снимка:
    youtube/ Столична община

Всички съществуващи дървета на терена ще се запасят

Готови сме с идейния проект за разширяване на парк „Възраждане“ с още 25 дка. Върху 6,6 дка изграждаме аквапарк и басейни с минерална вода, а с 18,2 дка разширяваме парка. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа Фейсбук.

„Всички съществуващи дървета на терена се запазват, като ще бъдат засадени още над 400 широколистни и иглолистни дървета. Закритият плувен басейн ще е разположен в обслужващата сграда, в която ще има и СПА-център. Аквапаркът разполага с 5 открити басейна, като акценти са двете водни пързалки, детския и бебешкия басейн“, обяснява кметът.

„Целта ни е паркът и аквапаркът да са готови в края на 2019 г. Така София ще разполага с над 80 дка нов парк с развлекателни и спортни съоръжения“, обявява Йорданка Фандъкова.

„Предварителните оценки на инвестицията, която ще направи общинското дружество „Софийски имоти“, в изграждането на парка и аквапарка, е 9,5 млн. лв. Част от средствата се осигуряват от управлението на общинската собственост, а друга - ще бъде финансирана чрез заем от Фонда за градско развитие съм ОП „Региони в растеж“, пише още кметът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета