15-годишно момче наръга 16-годишен заради коментар във Фейсбук - sofia.utre.bg

15-годишно момче наръга 16-годишен заради коментар във Фейсбук

27 юли 2018, 11:20 | sofiautre
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

На пострадалия младеж беше извършена животоспасяваща операция в "Пирогов"

Обида във Фейсбук се разви до кървава саморазправа между двама тинейджъри. 15-годишно момче многократно намушка с нож 16-годишен. Пострадалият е опериран в "Пирогов", предават от БНТ.

Случката се разиграва в ранния следобед в Блок 326 в столичния квартал "Надежда". 16-годишно момче отива на гости на свои приятели. Малко по-късно 15-годишен влиза в същия блок. Намира 16-годишния и го напада с нож. Конфликтът тръгнал от Фейсбук.

Малко по-късно в разпространено в интернет видео извършителят не отрича стореното. Твърди, че по този начин се е защитил.

"В началото на разследването сме, започнато е досъдебно производство. На първо време - извършен е оглед на местопроизшествието, но и на мястото, където извършителят е задържан. Иззети са множество веществени доказателство, разследва се опит за убийство", каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за БНТ, по повод вчерашния инцидент, в който 15-годишен наръга с нож свой съученик.

Двете момчета се познават, съученици са, иззет е телефонът на друго момче, пред което извършителят е признал за деянието.

"Възникнало е напрежение между двамата заради публикация в интернет, според свидетели е имало колаж с лицето на извършителя на деянието в клип или снимка с хомосексуални сцени", каза Румяна Арнаудова.

Прокурор от Софийска градска прокуратура вероятно ще повдигне обвинение за опит за убийство, предстои да бъде взето решение за мярката за неотклонение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета