УМБАЛ ” Св. Екатерина” с нов метод за лечение на сърдечни аритмии - sofia.utre.bg

УМБАЛ ” Св. Екатерина” с нов метод за лечение на сърдечни аритмии

27 юли 2018, 15:45 | sofiautre
  • Снимка:
    УМБАЛ Св. Екатерина

Ще се осигури по-голяма възможност за лечение на повече пациенти, страдащи от сърдечни аритмии

В Университетска болница „Св. Екатерина” стартира проект, свързан с електрофизиологично лечение на пациенти със сърдечни аритмии, предават от болничното заведение.

Лечението се прилага при пациенти с оплаквания от сърцебиене и животозастрашаващи аритмии, като се използват най- съвременните технологии за регистрация на аритмиите и иригационна радифреквентна аблация.

Специален гост бе д-р Маркус Амер, завеждащ сектор по “Електрофизиология” към Университетска болница” Kliniken Wels, гр. Виена, който заедно с доц. Светослав Йовев, завеждащ сектор „кардиостимулация и електрофизиология” към УМБАЛ „Света Екатерина” извършиха успешна аблация на пациенти със сърдечни аритмии.

Съвместната дейност на УМБАЛ „Св. Екатерина” с д-р Амер, един от водещите електрофизиолози в Австрия, сертифициран в най-елитни болници в Германия: “Heart center” Liepzig и университетската болница в Мюнстер ще продължи и за в бъдеще. По този начин ще се осигури по-голяма възможност за лечение на повече пациенти, страдащи от сърдечни аритмии.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета