Над 5000 регистрирани чрез новата система за карта за градския транспорт - sofia.utre.bg

Над 5000 регистрирани чрез новата система за карта за градския транспорт

28 юли 2018, 11:51 | sofiautre
  • Снимка:
    Столична Община

Системата все още е в тестови период

Общо 5 359 са регистрираните потребители на новата система за закупуване на дневна и нощна карта за всички линии на обществения транспорт в София. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Тя стартира на 12 юли и позволява на всеки пътник, който иска да използва мобилния си телефон, за да си купи и валидира превозния документ.

Продадените карти до момента са 1636 броя.

Регистрацията става през имейл на sofia.mpass.bg. Пътниците могат да избират през две опции да заплатят желаната карта чрез дебитна/кредитна карта. В случая няма значение коя е банката издател, както и не се дължат допълнителни такси. Заплаща се само цената на картата: ако е дневна 4 лева, ако е нощна – 2 лева. Втората опция е през мобилния оператор А1, като се заплаща само цената на картата, а СМС-ът се таксува по тарифния план на всеки абонат.

Повечето от пътниците към настоящия момент предпочитат да използват втората опиция. Защитният QR код, който се получава на телефона е “картата“ за пътуване. Тя се валидира на входовете на метрото и се проверява от контрольорите в наземния транспорт.

Напомняме, че системата все още е в тестови период.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета