СОС прие решения с голямо значение за качеството на културния живот - sofia.utre.bg

СОС прие решения с голямо значение за качеството на културния живот

28 юли 2018, 13:07 | sofiautre
  • Снимка:
    Столична Община

Тази година срокът за подаване на проекти за сесията на Столична програма „Култура” ще бъде от 10 септември до 10 октомври 2018 г.

Столичният общински съвет прие на заседанието си на 26-ти юли 2018 г. няколко решения от изключително голямо значение за повишаване качеството на културния живот в столицата. Беше приета промяна в Наредбата за цените при сделки с недвижими имоти, с която се предвижда организации и хора, които организират културни събития, да имат възможност да наемат имоти от Столична община на половин цена от пазарната стойност. Това е установена практика за образователните институции и във връзка със стимулиране на културния сектор и развитието на културните практики в града ни беше важно тази промяна в Наредбата да стане реалност.

С Решение на Столичния общински съвет бе учредена стипендия „С усилия към звездите” за подкрепа на млади български артисти съвместно с фондация „Културни перспективи”. Целта на тези стипендии е ежегодно да бъдат откривани и подкрепяни талантливи млади български артисти. Предвижда се кандидатстването за първото издание на стипендията да се проведе през настоящата година, а обявяването на резултатите – на 1 ноември 2018 г. Стипендията, осигурена от страна на Столична община, ще бъде една от петте такива и ще представлява финансова помощ в размер на 5 000 (пет хиляди) лева за растеж и личностно развитие и подпомагане на реализацията на личен проект, с който участникът е кандидатствал в конкурса.

Предстои да бъде обявен прием на заявления за включване на културни събития в разделите „Стратегически събития” и „Значими събития” в Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Предложения ще се приемат от 1 октомври до 1 ноември 2018 г.

Тази година срокът за подаване на проекти за сесията на Столична програма „Култура” ще бъде от 10 септември до 10 октомври 2018 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета