Оставиха в ареста 15-годишния, намушкал свой съученик - sofia.utre.bg

Оставиха в ареста 15-годишния, намушкал свой съученик

30 юли 2018, 11:45 | sofiautre
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

15-годишното момче било тормозено от съучениците си от дълго време

15-годишното момче, което нападна с нож връстник, заради свада във фейсбук и го прати в болница, остава в ареста. Това решение се взима рядка в случаи с непълнолетни. Софийският градски съд обаче прецени че е необходимо. Непълнолетното момче е обвинено в опит за предумишлено убийство, предава БНТ.

15-годишното момче било тормозено от съучениците си от дълго време, твърди адвокатът му. "Като изключим вербалните обиди - имало е колажи с неговото лице сложени на хора, които извършват хомосексуални действия", обясни той.

Според Абаджиев колаж с неприлично съдържание разпространен в социалните мрежи е видян от роднини на момчето в Иран. То решило да се саморазправи с автора на публикацията и го намушкало няколко пъти с нож.

Пред адвоката си младежът казал, че съжалява.

"По отношение на непълнолетни лица мярката за неотклонение се взима в изключителни случаи, но съдът прецени,че този случай е именно такъв поради конкретните факти, които го отличават от останалите подобни случаи", обясни прокурорът Павел Панов.

"Съдът просто прие, че тезата на прокуратурата за умишления опит за убийство е правилната", коментира Абаджиев. Адвокатът каза,че ще обжалва решението на съда. Намушканото момче остава в детската реанимация на Пирогов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета