Столицата част от кампанията Човешкото лице на културното наследство - sofia.utre.bg

Столицата част от кампанията Човешкото лице на културното наследство

30 юли 2018, 15:13 | sofiautre
  • Снимка:
    eu2018bg

София взима участие с десетки културни мероприятия

2018 бе официално обявена за Европейска година на културното наследство с девиз "Където миналото среща бъдещето". Годината се отбелязва с множество културни събития, инициативи и проекти във всички държави от ЕС, а основната ѝ цел е повече хора да бъдат насърчени да откриват културното наследство на Европа и да взаимодействат с него.

По този повод Представителството на Европейската комисия в България насочва вниманието върху "невидимите" измерения на културата – обичаите, навиците и възприятието за света в различните краища на ЕС, и начина, по който те влияят върху възможността ни да общуваме един с друг

Кампанията "Човешкото лице на културното наследство" включва 27 пощенски картички с портретите на 27 европейци и техните впечатления от опита им с българската култура. Картичките се разпространяват безплатно от различни културни обекти в цялата страна. На всяка локация са достъпни до 3 различни типа картички. Всички портрети и истории могат да бъдат намерени и на официалната Фейсбук страница на Представителството.

Кампанията е покана това лято да посетите колкото се може повече музеи и едновременно с това за миг да възприемете една друга гледна точка и да видите културата на България и на Европа по нов начин. Проектът е реализиран с любезното съдействие на Министерството на културата на Република България и мрежата им от културни институти.

В кампанията се включват следните културни обекти в региона на столицата:
Област София: Национален исторически музей гр. София; Музей за историята на София гр. София; Музей земята и хората гр. София; Национален антропологически музей; Британски съвет гр. София; Гьоте институт гр. София; Френски културен институт гр. София; Унгарски културен институт гр. София; Полски институт гр. София; Чешки център гр. София; Португалски културен институт "Камоеш" гр. София; Италиански културен институт гр. София; Институт Сервантес гр. София; Информационен център "Европа директно" гр. София.

Област Софийска: Исторически музей гр. Самоков.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета