Лятна академия "Заедно в час" - sofia.utre.bg

Лятна академия "Заедно в час"

31 юли 2018, 11:17 | sofiautre
  • Снимка:
    Столична Община

Лятната академия се провежда за осма поредна година

Близо 1000 ученици ще учат и ще развиват умения през август в Лятната академия на “Заедно в час”. Безплатното лятно училище се провежда в две столични училища - 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в кв. “Люлин” и 125 СУ “Боян Пенев” в кв. “Младост” и е част от обучението на новите участници в програмата за професионално и лидерско развитие на фондация “Заедно в час”. Академията ще продължи до 16 август и ще се провежда всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч., предават от общината.

Лятната академия се провежда за осма поредна година. През този период близо 5000 деца от София са имали възможност да наваксат знанията си в отделни дисциплини. По време на часовете в академията децата общуват с връстници от разнообразна среда, учат и работят заедно и развиват своите социални умения.

Преподавателите са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Учителите водят редовни учебни часове, които са подготвили специално за учениците на академията. Те работят също с екип от координатори, опитни специалисти, които наблюдават часовете, дават обратна връзка и насоки как учителите могат да подобрят работата си в класната стая. Академията се провежда напълно безплатно за учениците с подкрепата на фондация “Америка за България” , Столичната община фирми и неправителствени организации.

През учебната 2018/2019 година в две софийски учители ще има зам.-директори преминали през обученията на „Заедно в час“ - 90 СУ "Хосе де сан Мартин" и 160 ОУ "Григорий Цамблак". Учители по програма "Заедно в час" преподават в София от 2011 година до настоящия момент. През предходната учебна година - 2017/2018 - 47 участници в програмата на "Заедно в час" преподават в 19 училища в София-град.

През последната година в рамките на програма Европа 2018 на Столична община "Заедно в час" си партнира с общината също във връзка със споделяне на добри практики и обучение на учители по проект ”Развиване на гражданска грамотност у учениците с интерактивни методи”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета