Какви са рисковете за децата, ако не ги ваксинираме? - sofia.utre.bg

Какви са рисковете за децата, ако не ги ваксинираме?

03 август 2018, 14:06 | sofiautre
  • Снимка:
    wikipedia

Често пъти срещу дадени инфекции се провежда самолечение, след което се получават усложнения

Увеличават се случаите на коклюш или магарешка кашлица. Причината е, че родители отказват да имунизират децата си. Ваксината срещу дифтерия, тетанус, коклюш и други е включена в задължителния имунизационен календар. Онези деца, които не са имунизирани, стават все повече, което води до завръщането на някои заболявания.

Според д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари ако детето не е ваксинирано срещу основните болести, то има опасност да тръгне епидемия. "Живеем в държава, а не в анархия. Ако нашето дете се разболее, само защото не сме предприели нужните действия, то обществото трябва да плати за лечението. Освен това има опасност от фатален край", категоричен е докторът в ефира на България он еър.

По думите му болестта коклюш започва като характерна инфекция, но трябва да се лекува. "Често пъти родителите самолекуват детето и се получават усложнения. Превенцията е тази 6-валентна ваксина, която трябва да се бие. Вече минаха 2-3 поколения, от когато започна да се прилага ваксината. Ако не се слагаше, милиони деца щяха да имат проблеми със здравето", отбеляза Миндов.

Той е на мнение, че ваксините нямат никакви опасни последици.Коментари (2)

Потребител
Дияна Константиново
Аз нищо не съм казала за последиците,но ако ваксинирам малката,да ваксинирам и големия.
04 август, 10:58 ч.
Потребител
муспи
Антисемитизма надига глава! Пъклен български тарикатлък с изсраелските ваксини предназначени за България! При неизяснени обстоятелства, ваксините за вътрешна употреба са биле заменени с предназначените за България, и сега изсраелските чаавета към традиционната чума ще прибавят и атрофия на органа на достойнството!
04 август, 01:02 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета