Изложба с посланията на европейските лидери в НВИМ - sofia.utre.bg

Изложба с посланията на европейските лидери в НВИМ

07 август 2018, 13:38 | sofiautre
  • Снимка:
    НВИМ

Посланията на европейските лидери са предоставени от Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС

Посланията на европейските лидери от неформалната им вечеря по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз са вече част от изложбата „Враг/Приятел“ на Националния военноисторически музей. Експозицията представя собственоръчно написаните пожелания на европейските лидери и е естествен завършек на изложбата, чиято цел е да потърси съвременните проекции на миналото, предават от музея.

Обрисувайки сложния пъзел от взаимоотношения на международната политическа сцена след Освобождението, изложбата представя целите, амбициите и идеалите, на база на които България търси своите партньори и създава врагове. Като проследява хронологично разказа за разграничителните линии между държавите в миналото и за войната като еманация на разделението, изложбата показва как днес се реализира една от основните цели на Европейския съюз – гарантирането на траен мир след Втората световна война, и българския принос в създаването на общност на споделени ценности.

Посланията на европейските лидери са предоставени от Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета