ЦГМ: Предстои технологична революция в градския транспорт - sofia.utre.bg

ЦГМ: Предстои технологична революция в градския транспорт

08 август 2018, 11:43 | sofiautre
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Очаква ни скок от хартиеното билетче към нова система за таксуване

Вече няма как да бъде "надхитрена" системата за таксуване с баркод в градския транспорт. Това увери директорът на Центъра за градска мобилност Християн Петров в ефира на Нова Телевизия. Думите му дойдоха във връзка с експеримент, който показа, че е абсолютно възможно с една електронна карта да пътуват няколко души, и то без да бъдат заловени като нарушители.

"От тази седмица подобен експеримент няма как да се случи, защото услугата вече може да се използва само от едно устройство", категоричен бе Петров. Той обясни, че доскоро услугата е била в тестови режим и затова от ЦГМ са били подготвени за възможни манипулации от страна на граждани.

Шефът на ЦГМ обясни, че този вид услуга е междинен период, който да осигури плавното адаптиране към новите технологии в градския транспорт. "Предстои ни скок от хартиеното билетче към нова система за таксуване", заяви Петров.

По негови думи това е една истинска технологична революция, тъй като чрез нея ще може да се установи броя на качените пътници.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета