КАТ с акция за следене на трафика към морето - sofia.utre.bg

КАТ с акция за следене на трафика към морето

10 август 2018, 12:05 | sofiautre
  • Снимка:
    bgonair/кадър

Движението ще се следи с хеликоптер и невидими патрули

В пика на туристическия сезон полицията предприема мерки за контрол по пътищата във връзка с очаквания засилен трафик, поради прибирането на гастарбайтерите и пътуващите туристи за и от морето. Днес МВР провежда акция срещу агресивните водачи, движещите се на близка дистанция и с превишена скорост, в която ще се включи хеликоптер на гранична полиция, по пътищата в страната ще има също невидими патрули и немаркирани автомобили, които ще следят за поведението на водачите и ще подават сигнали за нарушения към своите колеги.

За контрол ще бъдат ползвани и традиционните технически средства. Това обяви пред България он еър главен инспектор Росен Рапчев, началник на сектор "Пътен контрол" в Пътна полиция. "Смятам, че тези операции ще имат много сериозен превантивен ефект и гражданите да могат да се движат нормално към дестинациите, към които са се отправили", обясни гл. инспектор Рапчев.

Той допълни още, че ще се проверяват документи, за употреба на алкохол и за наличие на оръжие. По думите му днешната акция на полицията е част от серия операции, които са различни по тип.

"Всеки ден в различните територии на областните дирекции ще се правят операции в зависимост от анализа на всяка една дирекция кой проблем е най-належащ да се контролира", обясни още гл. инспектор Росен Рапчев от Пътна полиция.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета