Фандъкова и СО апелират шофьорите да уважават бус лентите - sofia.utre.bg

Фандъкова и СО апелират шофьорите да уважават бус лентите

11 август 2018, 16:35 | sofiautre
  • Снимка:
    facebook/ Транспорт за София

В края на 2017г. бяха приети направени нормативни промени, които дават възможност за "споделени бус ленти”

С кампанията „Всеки да си знае лентата“ апелираме към всички шофьори да уважават пътниците в градския транспорт и спазват бус лентите. Благодарим на актьорите от Младежки Театър Николай Бинев Божана Мановска и Sevar Ivanov, които приеха да са лица на кампанията. Това написа в социалната мрежа Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Подкрепете ни и Вие, за да може ВСЕКИ ДА СИ ЗНАЕ ЛЕНТАТА и да пристига навреме!", призова кметът.

Миналата седмица е започнато маркирането на нови бус ленти - вече е готова тази по бул. "Васил Левски" от Ректората до бул. „Патриарх Евтимий“.

"В края на 2017г. бяха приети направени нормативни промени, които дават възможност за "споделени бус ленти” - това означава, че те могат да са непрекъснати, като автомобилите, извършващи десен завой, могат да го правят от бус лентата. В този случай е забранено движението на автомобили от бус лентата направо", написа още тя.

Планираните нови бус ленти са по бул. „Сливница“, бул. „Данаил Николаев“, бул. „България“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между бул. „Черни връх“ и бул. „Драган Цанков“ само в посока националния стадион. Нова бус лента ще има и по бул. „Константин Величков“ в участъка, в който се изграждат перони за споделеното трасе между трамваи и автобуси.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета