Едно българско семейство очаква „лъвовете“ на финалите в Торино - sofia.utre.bg

Едно българско семейство очаква „лъвовете“ на финалите в Торино

23 август 2018, 15:10 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    Едно българско семейство очаква „лъвовете“ на финалите в Торино

Страхил, Калинка, Жулиен и Томас са влюбени във волейбола

Страхил, Калинка, Жулиен и Томас. Едно четиричленно българско семейство, което от 20 години живее в Италия и е обединено около една голяма любов – тази към волейбола! Четиримата изминават разстоянието от родния Лясковец до Велико Търново, за да видят отблизо златната световна купа. Уникалният трофей беше изложен на входа на парк „Марно Поле“ като част от „Трофи Тур 2018“, който се организира от Българска федерация по волейбол и нейният партньор Лидл България. Щастливото семейство си направи снимки за спомен с отличието, което на 30 септември ще се озове в ръцете на най-добрия отбор на планетата, и си пожелаха това да бъде селекцията на Пламен Константинов!

„Стискаме палци и се надяваме искрено да ги видим в Торино, за да ги подкрепим и да им помогнем да продължат напред“, споделя Калинка. Щастливата майка на Жулиен и Томас се е кандидатирала за доброволец на световното първенство в Торино и се надява да получи възможността да бъде част от организацията на финалите на най-големия волейболен форум, съобщи БФ Волейбол.

Дъщеря им Жулиен пък е на 14 години и тренира волейбол, а любимият й състезател от националния отбор е Розалин Пенчев.


Любовта към волейбола и националния отбор на семейство Страшилови очарова организаторите на „Трофи Тур 2018“, които решиха да ги изненадат с два билета за мача на България срещу световния шампион Полша от първата фаза на шампионата на планетата в Двореца на културата и спорта във Варна. Тъй като по това време семейството ще бъде в Торино, Страхил ще зарадва с пропуските своя брат, който също е голям привърженик на националния отбор. Те пък вече са си купили билети за заключителните сблъсъци в Торино, а мечтата им е волейболните „лъвове“ да се класират във финалната шестица, за да гледат на живо своята България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета