Ще станат ли задължителни коланите в автобусите? - sofia.utre.bg

Ще станат ли задължителни коланите в автобусите?

31 август 2018, 14:10 | sofiautre
  • Снимка:
    btv.bg/ кадър

Изискването да се кара и на полигон по време на шофьорските курсове може да се възвърне

"Ние контролираме извършването на самите превози. Единствено може да коментираме дали автобусите са технически изправни и дали имат съотвените документи за извършване на превоз". Това каза инж. Дамян Войновски, заместник-директор на ИА "Автомобилна администрация" в ефира на Нова Телевизия. Той изрази надежда, че ще се въведе задължителното поставяне на колани в автобусите, защото вярва, че това ще намали броя на жертвите и вредите от ПТП-ата.

"Всички изисквания, които се въвеждат, трябва да бъдат записани в закон, за да може да се предвиди санкция, ако те не се изпълняват", допълни Войновски.

"Видео регистраторите биха създали предпоставка за намаляване на нарушенията, след като водачът знае, че е заснеман през целия път. В Русия масово се използват заради застраховките", поясни още експертът.

Той каза, че изискването да се кара и на полигон по време на шофьорските курсове може да се възвърне.

"Задължително е да се кара в градска среда. Преди това е добре да се започне на полигон, за да може младият щофьор да свикне с габаритите на автомобила. Не всеки е подготвен да започне да се учи директно в градска среда", заяви заместник-директорът на "Автомобилна администрация".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета