Кметът на Овча Купел: Чакаме експертни и контролни органи - sofia.utre.bg

Кметът на Овча Купел: Чакаме експертни и контролни органи

07 септември 2018, 11:22 | sofiautre
  • Снимка:
    bgonair/кадър

Христина Семерджиева пристигна на мястото, на което автомобил пропадна в изкоп на строеж

Кметът на район "Овча купел" Христина Семерджиева пристигна на мястото на строителния обект, където след свлачище в изкопа пропадна автомобил, каза, че очаква експерти от Дирекция за национален строителен контрол, които да изследват и да се произнесат за това, което трябва да се случи и да се направи на мястото. Семерджиева напомни, че по документи с този строеж всичко е наред, но сега се вижда, че явно не е така.

"Няма да се допусне гражданите по никакъв начин да бъдат наранени. Фирмата изпълнител ще си поеме съответната отговорност. Отговорността ще я кажат експертите, когато дойдат на обекта", подчерта кметът на район "Овча купел" пред камерата на България он еър.

Христина Семерджиева обясни, че тя няма нищо общо с издаването на разрешителни за такива строежи, които са били от трета категория и за които разрешение се дава само от главния архитект на Столичната община.

"Нямам никакви правомощия по одобряването на строеж. Аз много пъти обясних на хората, че не съм оправомощено лице нито да дам разрешение за строеж, нито да спра обекта", настоя Семерджиева.

Тя посъветва собственика на пропадналия автомобил да поиска обезщетение от строителя, а граждани на "Овча купел" декларираха готовност дори да влязат в изкопа, за да спрат строителството.

"Съжалявам, че този строител не е тук, за да отговори на всички тези въпроси, които поставят гражданите към него, а аз трябва да се червя, заради неговите действия", каза още Семерджиева.

Жители на района пък настояха служителят, който е подписал разрешение за започването на строежа, да се изправи пред тях. На този призив кметът отговори, че служителят е в отпуска, но заместникът му се очаква да дойде пред хората, заедно със служите на ДНСК, който също се очакват.Коментари (1)

Потребител
Андрешко
Че каква излиза тя...60 000 души живеем тук и избираме кмет от който нищо не зависи,няма пълномощия да си управлява района ?????
07 септември, 14:50 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета