Ще бъдат взети мерки за местата в детските градини - sofia.utre.bg

Ще бъдат взети мерки за местата в детските градини

10 септември 2018, 17:15 | sofiautre
  • Снимка:
    Столична Община

От общината се съгласиха, че в столицата има нужда от допълнително строителство на детски градини

Родители излязоха на протест пред Столичната община заради кризата с местата в детските градини и ясли. Те самите предлагат спешни мерки, с които да се реши проблемът. Недоволните поискаха децата, останали извън класиранията, да бъдат обезщетени, ефективен план за построяване на нужните институции по квартали и цялостно подобряване на системата.

По последни данни около 8 хил. малчугани чакат да бъдат приети в детските градини.

Пред България он еър организаторът на протеста Васил Николов от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система посочи, че след проведената среща с представители на Столичната община са стигнали до консенсус. "От общината се съгласиха, че в столицата има нужда от допълнително строителство на детски градини и обещаха да се работи в тази насока. Исканията ни към моменда са частично удовлетворени и не предвиждаме нови протести", каза той.

Това, за което двете страни не успяха да се договорят помежду си, е искането на протестиращите директорът на Дирекция "Образование" Мария Минчева, както и на Ирена Николова - главерн експерт в Дирекцията, да бъдат отстранени от длъжност.

От Столичната общината пък коментираха, че позитивен диалог не се води с разговори за оставки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета