Банов: Да върнем възрожденския дух на българина - sofia.utre.bg

Банов: Да върнем възрожденския дух на българина

12 септември 2018, 15:21 | sofiautre
  • Снимка:
    Министерство на културата

„Алея на книгата“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Министърът на културата Боил Банов бе гост на официалното откриване на Шестото издание на „Алея на книгата“ в София. Събитието, което се организира от Асоциация „Българска книга”, се състоя пред Литературния кът до паметника на Алеко Константинов в столицата, предават от културното министерство.

Министър Банов поздрави организаторите от Асоциация „Българска книга”, които за пореден път инициират изключително събитие в посока популяризиране на българската литература и на българската култура. Подчерта доброто взаимодействие, което има между Министерството и Асоциацията. Министър Банов изтъкна, че подкрепата на държавата за българската книга продължава, като припомни, че наскоро са обявени спечелените на над 440 библиотеки от цялата страна проекти, благодарение на които те ще получат средства за попълване на фондовете си с нови книги.

„Успешно приключи панаирът на книгата в Москва, където също подкрепихме участието на родни издателства, подкрепяме и книжния панаир във Франкфурт, така че се надявам с общи усилия да събудим възрожденския дух на българина, усещането му към литература, към книга, към четене”, каза още той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета