Фестивал за поп и рок музика – „София 2018” - sofia.utre.bg

Фестивал за поп и рок музика – „София 2018”

18 септември 2018, 10:14 | sofiautre
  • Снимка:
    Столична Община

За осма поредна година столицата избира своята песен за годината

По случай празника на столицата oт 19:00 ч. в Зала 1 на Националния дворец на културата, София ще избира своята песен на осмото издание на Фестивала за поп и рок музика – „София 2018” с участието на обичани български изпълнители. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година и Културната програма на Министерството на културата.

По традиция Фестивалът се провежда под тематично мото. Слоганът за 2018 година е СОФИЯ – РИТЪМ И СПОРТ – в синхрон с титлата на София – европейска столица на спорта през 2018 г.

И този път Селекционна комисия, съставена от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент и представители на радиостанции, изпита „затруднение“ при избора на песните, които ще се борят за Голямата награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен.

Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена със SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен (напр. DMS BUDNI 1, DMS BUDNI 2, DMS BUDNI 3 и т.н. до 14). Цена на един SMS e 1.00 лв. (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“ за Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на будна кома.

Можете да видите списъкът на финалните песни тук.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета