Селекционерите преди турнира във Варна: Групата е много силна - sofia.utre.bg

Селекционерите преди турнира във Варна: Групата е много силна

21 септември 2018, 11:16 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    Селекционерите преди турнира във Варна: Групата е много силна

Три от отборите се смятат за фаворити

Треньорите на отборите от Група Н от втората фаза на Световното първенство по волейбол Витал Хейнен (Полша), Лоран Тили (Франция), Хулио Веласко (Аржентина) и Никола Гърбич (Сърбия) се обединиха около мнението, че групата е много силна,съобщи БФ Волейбол.

"Групата е много силна, три от отборите в нея Полша, Франция и Сърбия, се смятат  за фаворити преди началото", коментира селекционерът на Аржентина Хулио Веласко. Той посочи, че неговият тим няма много големи шансове за класиране за финалите, но отборът има шанс да покаже най-доброто и да се представи по най-добрия начин срещу тези съперници.

Наставникът на Полша Витал Хейнен се съгласи с изказването на треньора на Аржентина, че групата е много силна.

"Тежка група, ще се опитаме да се представим по най-добрия начин", заяви Лоран Тили. Той обясни, че отборът не е в най-доброто състояние след тежките мачове от първата фаза на шампионата в Русе. По думите му срещите с Бразилия и Холандия в крайдунавския град са били много трудни за неговия тим и малките неща са дали разликата.

"Надявам се да дадем най-доброто от себе си и да продължим в следващата фаза", посочи специалистът и допълни, че се надява Франция да вземе максимален брой победи, за да продължи напред.

"Отборът ни бе в трудна група, но успяхме да се класираме с 4 победи", заяви треньорът на Сърбия Никола Гърбич. Той допълни, че се надява възпитаниците му да постигнат възможно най-голям брой победи, независимо срещу кого играят.

Срещите от група Н на Световното първенство стартират днес. От 17.00 часа е срещата Сърбия-Франция, а от 20.30 часа играят Полша и АржентинаКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета