София се присъединява към инициативата "Ден без автомобили" - sofia.utre.bg

София се присъединява към инициативата "Ден без автомобили"

21 септември 2018, 16:13 | sofiautre
  • Снимка:
    sofiautre

Утре движението в центъра ще е ограничено

На 22 септември 2018 г. - събота, София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа инициатива – Ден без автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Един от най-ярките примери е Париж, където всяка година през септември пешеходците превземат улиците на целия град. Само градския транспорт, колела и всякакви други видове безмоторни превозни средства се допускат за движение.

От 11:00 до 17:00 часа на 22 септември, центърът на София ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране.

Гражданите и посетителите на града ще могат да разчитат на градския транспорт за стигане до центъра, а в периметъра между:
- бул. “Княз Александър Дондуков”, бул. “Васил Левски”, бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Христо Ботев”, бул. “Александър Стамболийски”;
- да се придвижват пеша, с колело, тротинетка или отново с градски транспорт.

За улеснение на софиянци на сайта на общината, както и на Фейсбук страницата на “Зелена София” (https://www.facebook.com/SOfiaGreenCity/), ще бъде качена карта с описание на всички улици с ограничен автомобилен достъп.

Жителите и посетителите на София ще имат възможност да се разходят спокойно в центъра на града, да тестват електрически велосипеди или да се включат в някой от турове, които разказват за историята на града, архитектурата и неговата природа.

Опознайте София пеша.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета