Очаква се засилен трафик по пътищата у нас - sofia.utre.bg

Очаква се засилен трафик по пътищата у нас

22 септември 2018, 12:19 | sofiautre
  • Снимка:
    АПИ

Ограничава се движението на всички автомобили през Шипченския проход

Засилен трафик се очаква в събота заради началото на серията от три почивни дни. Въпреки влошаването на времето, за което синоптиците предупреждават, отново хиляди хора поемат на път.

Очаква се интензивно движение по пътищата във вътрешността на страната, както и към граничните контролно-пропускателни пунктове - най-вече в посока Гърция. Полицейски екипи ще бъдат разположени по всички пътища и на входовете и изходите на големите градове.

В събота - от 9.30 до 19.30 ч., ще бъде ограничено движението за всички автомобили през Шипченския проход. Причината е провеждането на състезанието „Шипка - Дамасцена 2018“. Същият участък ще бъде затворен и в неделя от 7:30 до 17:30 ч. По време на състезанието трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката.

В петък задръствания изпитаха нервите на хиляди хора, тръгнали на път, като най-тежко беше на магистрала "Тракия". Заради ремонт на 16-ия километър в посока Бургас, колоната на моменти достигаше над 5 км.

Натоварен беше трафикът и по главен път Е-79, в отсечката между Благоевград и Симитли. В събота сутрин там обстановката беше спокойна, предават от Нова Телевизия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Без цензура