Трафикът към столицата може да е затруднен днес - sofia.utre.bg

Трафикът към столицата може да е затруднен днес

24 септември 2018, 10:43 | sofiautre
  • Снимка:
    АПИ

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел „Траянови врата”

Ремонти и стеснения по основните пътни артерии в страната може да затруднят трафика към столицата София днес в края на трите празнични дни. За улеснение на трафика ще има две ленти за София на АМ „Хемус” в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област, съобщиха от АПИ.

В момента на АМ „Хемус” се ремонтира долното строене на 4 виадукта – при 19-ти км, 33-ти км, при 36-ти километър и при 51-ви км.

Заради ремонтните дейности е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река” по път София – Ботевград и път Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус” при 47-ми км при пътен възел „Ботевград” и обратно.

На АМ „Тракия” поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на пътуващите днес ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел „Траянови врата” от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности.

За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел „Церово” на АМ „Тракия” по път Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември, път Лозен – Звъничево – Пазарджик – Мало Конаре – Говедаре, път с. Цалапица до пътен възел „Цалапица” на АМ „Тракия”, и обратно за идващите от Пловдив към София.

Днес от 14 ч. до 20 ч., се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета