Безплатни прегледи за пушачи и пасивни пушачи в София - sofia.utre.bg

Безплатни прегледи за пушачи и пасивни пушачи в София

24 септември 2018, 15:29 | sofiautre
  • Снимка:
    pixabay

На 28 септември (петък) ще се проведе кампанията

Сдружение „Национална асоциация за профилактика на белодробни болести“ съвместно със Столичната община възобновяват безплатните прегледи за пушачи и пасивни пушачи в София. Прегледите ще продължат два пъти месечно до края на годината, съобщи председателят на асоциацията д-р София Ангелова, предават от общината.

През септември вече се проведе преглед на 14 число и следващият преглед ще е този петък, 28 септември, от 8.00 до 13 часа в двора на Втора МБАЛ в София, която предоставя апарат за целите на кампанията.

За улеснение на желаещите, записването може да се направи на телефон 070010126 от 10.00 до 16.00 часа, както и онлайн чрез сайта на Института за здравно образование www.healthedu.eu , още от началната страница.

Кампанията се провежда с подкрепата на Столична община и Института за здравно образование. За прегледи се записват пушачи или пасивни пушачи, които са с рисков профил за развитие на белодробни болести.

Хроничната обструктивна белодробна болест (болестта на пушачите) е вече на трето място в света като причина за смърт. От 10-те най-смъртоносни болести 4 са белодробни: ХОББ, остри инфекции на долните дихателни пътища, карцином на белия дроб и туберкулоза! Белодробните болести са на първо място в Р. България по заболеваемост.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета