България с консултации за домакин на Младежките зимни игри през 2024 г. - sofia.utre.bg

България с консултации за домакин на Младежките зимни игри през 2024 г.

10 октомври 2018, 09:27 | sofiautre
  • Снимка:
    facebook/ Krassen Kralev

На срещата присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БОК Стефка Костадинова и др.

Делегацията ни на олимпиадата в Буенос Айрес е провела едночасова среща с техническия екип на МОК, който ще консултира България при подготвянето на кандидатурата на страната за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024.

На срещата присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БОК Стефка Костадинова, вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и директорът на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество" към ММС Виктория Славкова.

„След срещата двамата със Стефка Костадинова бяхме приети от президента на МОК Томас Бах, с когото също имахме възможност да продължим разговорите, започнати в София. По-късно делегацията ни проведе и работна среща с ръководството на ФИС (Международната федерация по ски), на която присъстваха и членове на организационния комитет на Зимните младежки олимпийски игри през 2020, които ще се проведат в Лозана, Швейцария”, разкри министърът.

„На следващия ден проведох дълга среща и с генералния директор на МОК Кристоф Де Кепер и вицепрезидента на МОК проф. Угюр Ерденер. От проведените до момента срещи и разговори в Буенос Айрес станаха ясни две неща: Бюджетът за оперативните разходи за провеждането на игрите възлиза между 30 и 40 милиона евро. Българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК. Мисля, че мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024”, заключи Красен Кралев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета