Борисов: Убиецът от Русе е сменял адресите си в три различни германски провинции - sofia.utre.bg

Борисов: Убиецът от Русе е сменял адресите си в три различни германски провинции

10 октомври 2018, 09:50 | sofiautre
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Премиерът изказа и възмущението се от появили се журналистически публикации относно мотивите за убийството

Премиерът Бойко Борисов изказа критиките си към прибързаните действия по публикуване на данни около разследването на бруталното убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе. "Това можеше да предизвика укриване на вещи, укриване на извършител и нямаше да има днес какво да си говорим. Обявявайки каквото и да е от разследването, това щеше да го провали", заяви премиерът на официален брифинг с участието на вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров, съобщава БНТ.

"Благодаря на трите федерални провинции в Германия, на техните служители, защото действително в реално време, той менеше адресите си на териториите на три провинции", каза още той.

"Извършителят ще бъде разпитан от немски съд, за да бъде екстрадиран", допълни Борисов.

Премиерът изказа и възмущението се от появили се журналистически публикации относно мотивите за убийството на Виктория Маринова.

"Българи направиха така, че за България да се говори като за Малта и Словакия, да си очернят държавата и да се говори за такова най-тежко престъпление като убийство на разследващ журналист. Сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да ходят да обясняват в Брюксел и в САЩ какво се случва в България", коментира министър-председателят.

Премиерът призова да няма повече подобни експерименти с провокиране на несъществуващи престъпления.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета