ЕС инвестира в трамваите на София - sofia.utre.bg

ЕС инвестира в трамваите на София

10 октомври 2018, 16:27 | sofiautre
  • Снимка:
    Столична Община

ЕС инвестира значителни средства и в линии 1, 2 и 3 на софийското метро

Общо 46,6 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) ще бъдат инвестирани в модернизиране на трамвайната инфраструктура и услуги в българската столица. Финансираните от ЕС дейности включват реконструкция на трамвайното трасе по протежение на ул. "Каменоделска" и на бул. "Цар Борис III", което се използва от пет трамвайни линии, включително от линия № 5, по която пътуват над 50 000 души на ден. ЕФРР ще финансира и закупуването на нови съчленени нископодови трамвайни мотриси и модернизиране управлението на трафика и системите за информиране на пътниците, предава БНТ.

През предходния бюджетен период на ЕС в София бяха инвестирани 34 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие ЕФРР.

"Благодарение на средствата от ЕС жителите на София ще могат да се ползват от съвременен и комфортен трамваен превоз. Въздухът в столицата също така ще бъде по-чист", заяви комисарят по въпросите на регионалната политика Корина Крецу. "Като се надяваме, че хората ще решат да използват новите трамваи вместо обичайните автомобили. По този начин политиката на сближаване насърчава чистата мобилност в целия ЕС."

ЕС инвестира значителни средства и в линии 1, 2 и 3 на софийското метро. От 2007 г. общо са инвестирани 1 милиард евро в софийския градски транспорт.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета