„Патриоти за София“ предлагат промяна на плана за управление на Витоша - sofia.utre.bg

„Патриоти за София“ предлагат промяна на плана за управление на Витоша

11 октомври 2018, 11:25 | sofiautre
  • Снимка:
    ВМРО

Карлос Контрера заяви, че е подготвен доклад, с който СОС и Столична община официално да предложат на МОСВ да измени плана

Групата на Патриотите в Столичния общински съвет предлага изменение на плана за управление на Витоша, за да се реконструират и модернизират влековете и лифтовете на Витоша. Това обяви днес в залата на СОС общинският съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера. Той призовава всички политически групи да подкрепят доклада. Документът ще бъде изпратен до председателите на групите на ГЕРБ, БСП, Реформаторски блок и Група 5 в петък, като Контрера поиска от тях до следващия четвъртък становище дали ще подкрепят предложението за модернизация на съоръженията на Витоша, съобщават от пресслужбата на ВМРО.

Карлос Контрера заяви, че е подготвен доклад, с който СОС и Столична община официално да предложат на МОСВ да измени плана. Докладът съдържа предложения за конкретни промени на текстове, които в момента блокират модернизацията на съоръженията. Предложението е изготвено като са взети предвид заключенията на междуведомствената работна група по темата при Министерство на младежта и спорта.

Общинският съветник от ВМРО – Българско национално движение напомни, че кандидатурата на София за домакин на Зимна младежка олимпиада през 2024 г. вече е в ход. Не можем да бездействаме повече. Макар не всичко да е в наши ръце, чрез предложение за промяна на плана за управление ние ще покажем като град, че действително желаем тази олимпиада да се случи. Другото са само приказки, заяви Контрера.

Припомняме, че предложението идва в синхрон с активните действия на министъра на младежта и спорта, който подготвя кандидатурата на България и София за Младежка зимна олимпиада 2024 г. Вчера в Буенос Айрес министър Кралев и неговият екип проведоха срещи и разговори с Международния олимпийски комитет. Българската кандидатура има сериозна подкрепа.

Според Контрера, подкрепата за предложението за промяна на плана за управление на Витоша и даването на възможност да се модернизират съоръженията ще бъде мерило за поведението на всяка група и всеки общински съветник в СОС дали искат развитие, или сегашното състояние на разруха ги устройва.Коментари (5)

Потребител
Герака
Стискам палци за кандидатурата на София за Младежка зимна олимпиада 2024 г. А промяната в плана за управление на Витоша е абсолютно задължително, за да бъдат подновени старите и неработещи лифтове в планината.
12 октомври, 13:48 ч.
Потребител
Николай
Зелените са поставили доста спънки, за да има нови лифтове, къде нарочно, къде от некомпетентност.
11 октомври, 19:36 ч.
Потребител
Рали
Нека го променят, че с тоя закон ще се возим на старите лифтове още 100 години, ако зависи от зелените.
11 октомври, 19:21 ч.
Потребител
Данчо
Ако бездействаме, Олимпиадата ще ни се изплъзне под носа. Така стана и с "Южен поток", заради нерешителност и раболепие. Хайде, опълчете се най-сетне на зелените рекетьори и поправете закона!
11 октомври, 15:35 ч.
Потребител
Мартин
Дано скоро се случи тази промяна, че тия лифтове вече са доста стари и със сигурност не са вечни. Ако се сложат нови всичко ще е съвсем друго, ама някой се е запънал като магаре на мост и не дава. Докога?
11 октомври, 14:15 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета