Министър Кралев ще участва в 15-ата Конференция на министрите на спорта към Съвета на Европа - sofia.utre.bg

Министър Кралев ще участва в 15-ата Конференция на министрите на спорта към Съвета на Европа

12 октомври 2018, 17:08 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    ММС

    Министър Кралев ще участва в 15-ата Конференция на министрите на спорта към Съвета на Европа

България и Казахстан ще сключат Меморандум за сътрудничество в областта на спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в 15-ата Конференция на министрите на спорта към Съвета на Европа. Форумът ще се проведе в Тбилиси, Грузия от 15 до 17 октомври 2018 г.
Конференцията ще бъде официално открита от заместник-генералния секретар на Съвета на Европа – г-жа Габриела Батаини-Драгони. Участие във форума ще вземат еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, президентът на Европейските олимпийски комитети Янеш Косиянчич, министри, отговарящи за спорта и представители на над 40 страни.
Министър Красен Кралев ще изнесе реч в двата основни панела на форума– „Зашита на човешките права в спорта: задължения и споделени отговорности“ и „Борба с корупцията в спорта“. Дискусията за човешките права в спорта ще води президентът на ФИФА Джани Инфантино, а за борбата с корупционните практики в спорта - президентът на УЕФА Александър Чеферин.
В рамките на тридневното си посещение в Грузия министър Кралев ще проведе редица работни срещи с министри на спорта и с делегати.
Ще бъде подписано и двустранно споразумение за сътрудничество в сферата на спорта между Министерството на културата и спорта на Казахстан и Министерството на младежта и спорта на България.
В тази връзка днес беше проведена среща между посланика на Казахстан в България Н. пр. Темиртай Избастин и Красен Кралев. Двете страни обсъдиха окончателния текст на споразумението за сътрудничество, като след подписването му ще бъде уговорена среща между казахстанския министър на културата и спорта и министър Кралев. По време на разговора посланикът представи номинацията на Казахстан за президент на Световната боксова асоциация (АИБА) Серик Конакбаев и се обърна към министър Кралев с молба за подкрепа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета