Топлофикация „София“ е в готовност да пусне парното - sofia.utre.bg

Топлофикация „София“ е в готовност да пусне парното

19 октомври 2018, 12:42 | sofiautre
  • Снимка:
    pixabay

За да бъде пуснато парното в София, трябва да бъдат изпълнени няколко задължителни, уредени от закона, условия

Топлофикация „София“ е в пълна готовност да пусне топлоподаването в столицата, като решение за точната дата на пускането на парното ще се вземе в понеделник. Това обясни за сутрешния блок на БНТ Елизабет Павлова от Топлофикация „София“.

За да бъде пуснато парното в София, трябва да бъдат изпълнени няколко задължителни, уредени от закона, условия: да има три последователни дни със средна денонощна температура под 12 градуса, прогноза за трайно застудяване на времето. Топлофикация „София“ е напълно готова да пусне отоплението в столицата, като е в постоянна комуникация с НИМХ. В понеделник ще се вземе решение кога точно ще бъде пуснато парното.

Потребителите трябва да изпълнят няколко неща:
да освободят винтилите на парното максимално, за да се обезвъздуши системата. След това могат да настроят винтилите на комфортната им температура;
да приключат ремонтите, които извършват, и да запълнят източените вътрешни инсталации. В противен случай, това ще бъде знак, че ремонтите продължават.

Директорите на болнични заведения, училища и детски градини, че могат да направят заявление в Топлофикация „София“, следз което в рамките на ден топлоподаването към тях ще бъде изпълнено.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета