​ОДМВР-София предприема допълнителни действия за подпомагане движението - sofia.utre.bg

​ОДМВР-София предприема допълнителни действия за подпомагане движението

19 октомври 2018, 15:59 | sofiautre
  • Снимка:
    АПИ

Действията са във връзка с въведени от АПИ временни ограничения за движение по автомагистралите

Днес на АМ “Тракия“, в участъка на км 17 – 20, в посока Пловдив се въвежда реверсивно движение в две ленти в една посока, като лента за движение на моторни превозни средства е обособена и лентата за аварийно спиране. Същото се отнася и за 21 октомври в посока София. За съдействие на водачите ще има екипи на КАТ – Пътна полиция.

На АМ “Хемус“, в участъка на км 31 преди „Витиня“ в посока Варна, има затруднение на движението на моторни превозни средства, поради факта, че в тунела са обособени по една лента за движение в двете посоки. Това е предпоставка за образуване на колони. На място ще има автопатрул за съдействие на водачите.

На 21 октомври, км 41 преди „Ечемишка“ в посока София, се обособява стесняване на лентите на движение с допълнителна вертикална маркировка /бализи/. Служители на Пътна полиция ще спират периодично движението на моторни превозни средства, с цел недопускане създаването на предпоставки за престой вътре в тунелите „Ечемишка“ и Топли дол“. Възможно е да се образуват колони от изчакващи автомобили.

От ОДМВР-София призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и със скорост, позволяваща безаварийно спиране.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета