Изложба на Лучан Добарта - sofia.utre.bg

Изложба на Лучан Добарта

21 октомври 2018, 09:45 | sofiautre
  • Снимка:
    НДК

Експозицията е част от Есенния салон на карикатурата „Карикатурно фоайе”

Изложбата на румънския художник Лучан Добарта се състои от четири цикъла („Джкондата завинаги”, „Оксиморонн”, „Дон Кихот” и „Класика и модерност”) и включва близо 60 работи, създадени със смесена техника.

Експозицията е част от Есенния салон на карикатурата „Карикатурно фоайе”, София 2018, който за четвърта поредна година, съвместно със Съюза на българските художници, организира форум, чиято цел е да популяризира изкуството на карикатурата, като укрепи контактите и обмена между българските и световни творци и не на последно място - обогати културния живот на София.

Освен изложбата на Лучан Добарта, която може да бъде видяна до 27 октомври, в НДК ще бъдат представени още две изложби, част от културния форум. Между 15 и 20 ноември на полуетаж-изток ще може да бъде видяна изложбата на големия български карикатурист Генчо Симеонов „Генчо Симеонов-88 години. Карикатура” (откриването е на 15 ноември, от 18:00 часа), а между 10 и 15 януари, отново на полуетаж-изток, ценителите на изобразителното изкуство могат да разгледат изложбата от карикатури на Ненад Остич и Петер Писметрович от Хърватия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета