Министър Кралев откри четвъртия международен фотосалон „Старт Фото 2018“ - sofia.utre.bg

Министър Кралев откри четвъртия международен фотосалон „Старт Фото 2018“

23 октомври 2018, 10:43 | radeva
  • Oфициално откриване международeн фотосалон „Старт Фото 2018“

Златни медалисти от младежката олимпиада участваха в награждаването

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално международния фотосалон „Старт Фото 2018“ (22-28 октомври) в галерия „Академия“ на Националната художествена академия в София. В награждаването взеха участие смесената двойка на България в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които спечелиха два златни медала от Младежките олимпийски игри в Аржентина.
Награди връчиха също борците Боян Радев, Александър Томов, Петър Киров и Георги Мърков, волейболистът Димитър Златанов, както и баскетболистките Петкана Макавеева, Надка Голчева и Диана Дилова, завоювали сребърен медал от Игрите в Москва през 1980 г. На събитието присъства и ректорът на НСА Пенчо Гешев.


„Изложбата е изключително впечатляваща. По възможно най-добрия начин се предава емоцията от спорта”, заяви Красен Кралев. По думите му няма по-добри свидетели на състезанията от спортните фотографи, които знаят колко емоция, болка и радост има във всеки един миг от спортната подготовката и спортните състезания. “Благодаря Ви, че винаги сте били до спортистите и за това, че сте предавали по най-добрия начин техните чувства и емоции на сънародниците ни, които очакват с трепет изявите на нашите най-големи шампиони“, заяви министър Кралев. Toй благодари на Бончук и Костадин Андонови, че за пореден път дават възможност на хората да се докоснат до най-добрите образци на световното изкуство на спортната фотография.
Фотосалон „Старт Фото“ се организира за четвърта поредна година под партронажа на Столична община и в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP), Национално сдружение фотографска академия България „Янка Кюркчиева“, Международна федерация по борба и Европейски съюз по борба.
През тази година в конкурса са включени над 200 автори с повече от 2000 фотографии, като отличени за изложбата са около 130 фотографии на автори от всички краища на света. Фотосалонът е единствен по рода си в България поради наличието на раздел „Спорт“. Идеята на екипа на „Старт фото“ има за цел да покаже, че спортът и културата вървят ръка за ръка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета