Красен Кралев прие реновираната сграда на държавно спортно училище във Варна - sofia.utre.bg

Красен Кралев прие реновираната сграда на държавно спортно училище във Варна

01 ноември 2018, 15:58 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    ММС

    Красен Кралев прие реновираната сграда на държавно спортно училище във Варна

Министърът обеща ремонт на залата, в която тренира сребърният медалист от Младежките олимпийски игри Христо Христов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие реновираната сграда на Държавното спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна.
Ремонтът се извърши по проект на Министерството на младежта и спорта по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 на обща стойност 2 700 600 лв.
Строително-монтажните работи включват цялостно обновяване на училището, изолация на стени, под и покрив, на който са поставени соларни панели. Подменена е дограмата, електро и ВиК инсталациите, системите за отопление, вентилация и климатизация. Изградени са система за доставка и използване на алтернативно отопление – газ, както и пожарогасителна система. След ремонта е осигурен достъп за хора с увреждания.
Проектът включва още оборудване за тренировъчните помещения, нови компютри, периферна техника, мебели, и др.
На събитието присъстваха също областният управител на Варна Стоян Пасев, изпълнителният директор на ССК „Черно море“ Бончо Бонев и директорът на училището Евелина Янчева, а специални гости бяха трима от българските представители на Летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес – сребърният медалист във вдигането на тежести Христо Христов и плувците Тихомир Тодоров и Василики Кадоглу, които са възпитаници на СУ „Георги Бенковски“.
Красен Кралев посети и залата по вдигане на тежести на СК „Титан“, в която тренира Христо Христов и обеща да съдейства за нейния ремонт.
Малко по-късно ветерани на ЖСК-Спартак Варна връчиха на министъра почетен плакет „за принос в развитието на спорта“ по повод 100-годишнината на Обединените спортни клубове.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета