Министър Кралев се срещна с представители на японската префектура Окаяма - sofia.utre.bg

Министър Кралев се срещна с представители на японската префектура Окаяма

07 ноември 2018, 10:33 | Мина Иванова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с генералния директор на дивизия „Спорт“ в префектура Окаяма Такео Йошида и началника на отдел „Спорт“ Хироши Гото.

Гостите са в България за уточняване на детайли за съвместната си дейност с федерациите по борба, волейбол и бадминтон, с които си сътрудничат по линия на подписано през 2016 г. от министър Кралев споразумение за сътрудничество между ММС и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите. 

Женският ни национален отбор по борба проведе лагер в Окаяма през месец май, където води подготовка с някои от най-добрите местни състезателки. Както е известно Япония е водеща сила в женската борба, а българските момичета спечелиха титла и сребърен медал от Световното първенство в Будапеща и две титли и едно второ място от Европейското първенство в Каспийск. В Окаяма преди Световното първенство в Япония беше и дамският ни национален отбор по волейбол. Традиционно добри са отношенията между префектурата и Българската федерация по бадминтон, която планира два лагера там през 2019 г.

„Българските спортисти са много доволни от условията, които им предоставяте и аз Ви благодаря за доброто партньорство, което имаме“, обърна се към гостите си министър Кралев.

Такео Йошида поздрави министъра за медалите, спечелени от българските борци на Световното първенство и изрази надежда, че Окаяма също е допринесла за тях.

На срещата присъства и президентът на Българската федерация по бадминтон Володя Златев.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета