Патриотите искат СОС официално да подкрепи правителството за зимната олимпиада - sofia.utre.bg

Патриотите искат СОС официално да подкрепи правителството за зимната олимпиада

08 ноември 2018, 15:26 | Мина Иванова
  • Снимка:
    vmro.bg

„Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“ внесоха проект на декларация за даване на официална подкрепа от страна на Столична община за кандидатурата на София за домакин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г. Те смятат, че след като Министерство на младежта и спорта е задвижило кандидатурата, вече е време и Столична община да застане официално зад нея. Според Патриотите, местната власт е част от този процес по организация на форума, затова и следва да се подкрепят усилията на спортния министър Кралев.

В текста на декларацията се казва, че Младежката зимна олимпиада през 2024 г. дава уникален шанс на София да остави Витоша за следващите поколения във вид, какъвто хората заслужават.

Групата на Патриотите в Столичния общински съвет без колебание подкрепя действията на министър Кралев за модернизация на лифтовете и влековете на Витоша и за развиване на планината като дестинация за практикуване на зимни спортове, отдих и туризъм. Общинските съветници от ВМРО и АТАКА са внесли и доклад с предложение Столичният общински съвет да поиска от МОСВ изменения на действащия план за управление на Витоша с цел модернизиране на влековете и лифтовете.

Младежкит зимни олимпийски игри през 2024


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета