Прокурор при Софийска районна прокуратура задържа извършител на телефонна измама - sofia.utre.bg

Прокурор при Софийска районна прокуратура задържа извършител на телефонна измама

12 ноември 2018, 17:45 | sofiautre
  • Снимка:
    ПРБ

25-годишният М. Георгиев е привлечен към наказателна отговорност за това, че:

На 05.02.2018 г., в гр. София, действайки като помагач (в съучастие с друго лице - извършител, неустановено до момента), с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал у С. Г. заблуждение – като се представил по телефона за полицейски служител и й обяснил, че «в момента се провежда акция по залавяне на телефонни измамници» и «за да могат те да бъдат задържани на местопрестъплението е необходимо тя да остави наличните си спестявания в пари на спирката на автобус номер 64, на ул. «Кумата», в кв. «Бояна». Заблуден от така формираните у нея неверни представи, Г. изпълнила указаното от Георгиев, като оставила на уговореното място парична сума в размер 300 лв. и 1300 щатски долара. По този начин на пострадалата била причинена имотна вреда в размер описаната по-горе сума.

Описаното представлява престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 12.11.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.Коментари (1)

Потребител
РОДОЛЮБОВ
ИСКАМ ДА ИНФОРМИРАМ ХОРАТА, ЧЕ ИМА ТАКИВА СТАЦИОНАРНИ ТЕЛЕФОННИ АПАРАТИ, КОИТО МОГАТ ДА ФИЛТРИРАТ ОБАЖДАНИЯТА И ДА ПРОПУСКАТ САМО ТЕЗИ НОМЕРА, КОИТО СА ПРЕДВАРИТЕЛНО ВЪВЕДЕНИ В ПАМЕТТА НА ВАШИЯ ТЕЛЕФОН. ТЪРСЕТЕ ГИ!!!!
12 ноември, 17:59 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета