Сърбия ще бъде домакин на Евроволей 2021 - sofia.utre.bg

Сърбия ще бъде домакин на Евроволей 2021

22 ноември 2018, 14:51 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    Сърбия ще бъде домакин на Евроволей 2021

Това стана факт на церемония в Белград

Сърбия ще бъде домакин на Европейското първенство по волейбол за жени, което ще се проведе през 2021-а година. Това стана официално факт, след като на специална церемония в Белград, президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич и неговият колега начело на Сръбската федерация Зоран Гайич подписаха споразаумение за организацията на шампионата,съобщи БФ Волейбол.

Именно столицата на западните ни съседи ще приеме група от 6 отбора на турнира заедно с мачове от елиминационната фаза, сред които 1/2-финалите, този за бронзовите медали и големия финал.

Сърбия, тогавашна Югославия, за първи път е домакин на Европейско първенство през 1975-а година. Сърбия и Черна гора заедно с Италия организираха през 2005-а година шампионата на Стария континент за мъже, когато Рим беше домакин на финалната фаза. Отново в сътрудничество с Италия, Сърбия прие надпреварата за жени през 2011-а, а домакин на финалите беше Белград.

"За мен е огромна чест и удоволствие да бъда тук с моите волейболни приятели. Искам да благодаря на Министъра на младежта и спорта г-н Ваня Удовичич за помощта в развитието на волейбола през последните години. Ние много ценим неговите усилия и съпричастност. Европейската конфедерация промени формулата на шампионата и през следващата година, за първи път в историята, Европейското първенство ще се проведе в 4 държави и при двата пола. През 2021-а Сърбия ще приеме една група от първия етап и мачове от елиминационната фаза включително и финала. Желанието ни е да развием и промотираме волейбола по различен начин и това първенство със сигурност е стъпка в правилната посока. Искам да приканя всички вас да започнете с организацията и популяризирането на шампионата още от днес", заяви президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич.

По-рано през тази година женският национален отбор на Сърбия триумфира със златните медали на Световното първенство по волейбол в Япония. На финала тимът надигра Италия и вдигна трофея.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета