Официално: Приеха Европейската младежка стратегия - sofia.utre.bg

Официално: Приеха Европейската младежка стратегия

26 ноември 2018, 13:20 | sofiautre
  • Снимка:
    туитър

Основната рамка беше изготвена в София по време на Българското председателство

Европейската младежка стратегия бе официална приета! 11-те младежки европейски цели, на които се основава, бяха приети в София в рамките ни Българското председателство на Съвета на ЕС.

Новината беше съобщена в Туитър от българския министър на младежта и спорта Красен Кралев. Той в момента участва в Съвета на ЕС в сектор „младеж“.

Новата Европейска стратегия за младежта се основава на 11-те Европейските младежки цели, приети в София през април тази година. Бъдещето на младите хора в Европа беше приоритетна тема в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС и е сред приоритетите в управленската програма на българското правителство.

България ще вземе под внимание новата Европейска младежка стратегия при изготвяне на следващата си Национална стратегия за младежта.

В рамките на Съвета на ЕС стартираха преговорите с Европейския парламент по Регламента за Европейски корпус за солидарност (ЕКС) за периода 2021 – 2027 г. Предложението за регламент стъпва на наскоро приключилите в рамките на Българското председателство преговори за регламент за ЕКС, който влезе в сила на 5 октомври 2018 г.

Завършването на преговорите с ЕП по досието беше един от важните и ключови успехи на Българското председателство.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета