Фандъкова: Тази година в бюджета на София сме заложили над 71 млн. лв. за образование - sofia.utre.bg

Фандъкова: Тази година в бюджета на София сме заложили над 71 млн. лв. за образование

18 януари 2019, 15:22 | sofiautre
  • Снимка:
    СО

Предстои сключването на договори за още 8 обекта на образователната инфраструктура

В четири района на София модернизираме цялостно 18 училища и детски градини. Работата се извършва в срок. Предстои сключването на договори за още 8 обекта на образователната инфраструктура. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на 15 СУ „Адам Мицкевич“ в район „Надежда“, което е един от обектите включени в проекта по ОП „Региони в растеж“. На проверката присъстваха и заместник-кметът по направление „Инвестиции и строителство“ Ирина Савина и кметът на района инж.Димитър Димов.
Извършват се цялостна подмяна на инсталации, саниране на фасада, мерки за енергийна ефективност. За работата е извършена много сериозна организация, както по учебния процес, така и на ремонтните дейности.
В момента се изпълняват ремонти в 10 училища и в 7 детски градини в районите „Красна поляна“, „Връбница“, „Надежда“ и „Илинден“. Инвестираме над 42 млн.лв. в основен ремонт и енергийна ефективност на 26 училища и детски градини.
Тази година в бюджета на Столичната община сме заложили над 71 млн. лв. за образование, каза също кметът Фандъкова. Включени са 15 нови детски градини и цялостни реконструкции с  разширения на стари, като 7 от тях сме започнали миналата година и продължаваме. Инвестираме в изграждане на нови пристройки на 11 училища, като в 5 от тях ще имат и нови физкултурни салони.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета